Tatoeage verwijderen zonder laser of chirurgie

By | 24 september 2014

Naast de populaire laserverwijdering en de chirurgische verwijdering van tatoeages zijn er nog andere manieren op een tatoeage te verwijderen of minder op te laten vallen. Wij bespreken ze kort.

Cover-up tatoeage verwijdering

tatoeage cover upIn sommige gevallen kunnen licht gekleurde tatoeages bedekt worden met een meer op de eigen huid lijkende kleur. Ook kunnen mislukte of ongewenste tatoeages verborgen worden door extra tatoeages, waard de originele tatoeage in wordt “opgenomen” en waardoor deze niet meer opvalt.

 

Dermabrasie

dermabrasie tatoeage verwijderingBij dermabrasie worden de verschillende huidlagen afgeschuurd. Hierdoor komt de nieuwe, onderste huidlaag vrij. Omdat deze methode dieper de huid beschadigd is er een groter risico op bloedingen. Deze techniek mag alleen door een ervaren arts worden uitgevoerd. Indien de diepere huidlaag wordt geraakt, kan er een litteken ontstaan.

Chemische peeling

Chemische middelen (meestal trichloorazijnzuur) beschadigen de huid. Hoe sterker geconcentreerd, hoe dieper de huidlagen beschadigd worden. Dit geeft een brandend gevoel. Indien de pigmenten worden bereikten zullen zij uiteen vallen en door de omliggende cellen worden opgenomen. De beschadigde huid zal blaren vormen en vervellen. Dit geeft een groter risico op infectie en kan littekens veroorzaken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *