Risico’s van de laserbehandeling

By | 24 september 2014

Risico's tatoeage verwijderen met laserVolgens recent onderzoek zijn bij 528 mensen die hun tatoeage lieten verwijderen zijn de meest voorkomende klachten: oedeem/vochtophoping in de huid (16,1%), korstjes (14,6%), roodheid (13,8%) en blaarvorming (13,6%). In totaal had 29% klachten als pijn, een brandend of jeukend gevoel. Bij 2/3 van de personen verdwenen deze klachten binnen 5 weken, bij 5% bleven de klachten tot wel 30 weken aanhouden. Sommigen kregen klachten van hoofdpijn, duizeligheid, braken of koorts. In 2/3 van de gevallen verdwenen deze klachten binnen 5 weken. Ongeveer 5% van de deelnemers is door een arts behandeld in verband met de klachten. (Klein, 2014)

Volgens ditzelfde onderzoek had 45% van de deelnemers na het verwijderen van de tatoeage zijn/haar eigen huidskleur op de behandelde plek. Bij 48% was de huid lichter geworden (hypopigmentatie) en bij 3% donkerder (hyperpigmentatie). De meesten hadden geen littekens na het verwijderen, een klein deel had duidelijke littekens (3%). (Klein, 2014)

Filmpje over de risico’s van laser tatoeage verwijdering

 

[related_posts]

One thought on “Risico’s van de laserbehandeling

  1. Jill Pauwels

    Beste lotgenoten

    Ik ben net terug thuis van mijn 1ste laserbehandeling. Deze op mijn beide schouderbladen (links 6 kleinere cijfers in het zwart, rechts een middelgrote roze strik). De behandeling zelf vond ik niet zo pijnlijk. Eerder wat irritant. (Ik heb wel een uur voor de behandeling de verdovende créme ‘Emla’ erop gesmeerd) De rit naar huis was echter wel pijnlijk, mijn schouderbladen branden en gloeien vreselijk. Thuisgekomen heb ik er wat ijs op gelegd, zalig! De 1ste week moet het verband erop blijven (om de 24u verversen en flamazine opsmeren). Weghouden van water en zon. Ik ben benieuwd naar het resultaat van deze eerste behandeling. Ik heb er nog 5 a 6 te gaan…

    Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *