PicoSure laser tatoeage verwijdering

By | 6 oktober 2014

Tatoeage verwijderen met de picosureDe PicoSure ™ is een “picoseconden esthetische laser” die korte laserpulsen direct in de huid schiet in slechts een triljoenste van een seconde. Theoretisch betekent dit dat het verwijderen van tatoeages met minder behandelingen kan plaatsvinden en er minder deeltjes uit de laser geschoten hoeven worden.

De PicoSure ™ is door de FDA goedgekeurd als laser voor voor het verwijderen van tatoeages en gepigmenteerde laesies. De goedkeuring is gebaseerd op de klinische onderzoeken door het Laser & Skin Surgery Center in New York onder leiding van Dr Roy G. Geronemus. De resultaten zijn gepubliceerd in de Archives of Dermatology.

PicoSure ™ uitgebreid

De Picosure laser kan thans ook uitgerust worden voor het verwijderen van de kleuren rood en geel in een tatoeage. De producent CynoSure bracht een extra hulpstuk uit waarmee niet alleen de kleuren zwart, blauw en groen van een tatoeage sneller en doelmatiger worden verwijderd, maar nu ook de kleuren rood en geel.

De PicoSure ™ laser levert korte pulsen van energie aan de huid in een zéér korte tijd. Hierdoor worden tatoeages sneller verwijderd. Dit geldt vooral voor blauwe en groene kleuren die moeilijk te verwijderen zijn met andere lasers. “Door dit te doen, veroorzaak je een intensere reactie waarmee de tatoeage deeltjes worden vernietigd.” legt Dr Gary Lask, hoofd van de afdeling dermatologie aan de UCLA uit. Het onderzoek omvatte 22 patiënten met een veelkleurige tatoeage die werden behandeld met de PicoSure ™ gedurende twee weken. De resultaten toonden in meer dan 80% verwijdering van de tattoo. Gemiddeld werd 94% vrije ruimte bereikt voor blauwe en groene inkt.

Punten om rekening mee te houden bij de keuze voor de PicoSure ™

  1. De behandelingen zijn over het algemeen duurder, maar er zijn beduidend minder behandelingen nodig.
  2. Er wordt geclaimd dat de behandelingen minder pijnlijk zijn. Helemaal pijnvrij zal het helaas niet zijn.

Een aantal ervaringen van artsen met de PicoSure ™:

Let op, dit zijn ervaringen van artsen die deze behandelingen aanbieden en zullen dus commercieel gekleurd zijn.

We behalen uitstekende resultaten met de PicoSure laser in onze praktijk. Voor professionele tatoeages zijn drie of vier behandelingen over het algemeen nodig en voor door amateurs gezette tatoeages minder. Behandelingen met de PicoSure gaan sneller, vaak twee keer zo snel als met het oude apparaat. Maar dit blijft afhankelijk van de patient. Als uw tatoeage rode inkt bevat, zal de PicoSure niet werken. Geel is ook moeilijk. Dan is er een 532nm-apparaat nodig om de tatoeage te behandelen. Je ziet de meest grootste verbetering in de groene, blauwe en paarse inkt die voorheen zeer moeilijk te behandelen waren. Nu, kun je je vaak van deze kleuren ontdoen in 1-2 behandelingen. 

 

We hebben uitstekende resultaten gehaald met onze Picosure maar eerder behandelde tatoeages hebben een diepere instelling nodig dan onbehandelde tatoeages en vergen meerdere behandelingen. Het lijkt erop dat het littekenweefsel van eerdere behandelingen in de weg zit. Resultaten bij eerder behandelde tattoo’s zijn minder goed dan bij onbehandelde tattoo’s. De behandelingen zijn duurder, maar bij onbehandelde tatoeages wordt vaak na de eerste behandeling 40% van de inkt verwijderd terwijl er bij de oude behandelingen soms enkele behandelingen nodig waren voordat er überhaupt resultaat werd gezien. 

PicoSure ™ conclusie:

PicoSure ™ is een goedgekeurde laser die tatoeages sneller weet te verwijderen, met minder behandelingen. Met een speciaal hulpstuk zijn ook de kleuren Rood en Geel te verwijderen. Echter, niet elke kliniek bezit dit hulpstuk. De behandelingen zijn duurder maar er zijn vaak minder behandelingen nodig, waardoor de kosten niet altijd hoger uit hoeven te vallen.