Hoe ziet de laser behandeling eruit

By | 24 september 2014

In het vorige artikel hebben wij uitgelegd wat tatoeage verwijderen door middel van laser inhoudt. In dit artikel bespreken wij de behandeling.

Onderstaande informatie geeft een algemeen beeld hoe het verwijderen van een tatoeage door middel van laser er aan toegaat, dit verschilt per kliniek en daarom kan een behandeling anders verlopen dan hieronder is beschreven.

De laser behandeling

Laser behandeling is schadelijk voor de ogen, daarom wordt er in de behandelkamer door de behandelaar en patiënt een speciale bril gedragen. Eerst zal er, als dit is afgesproken, verdoving worden gegeven. Dit kan vooraf met de behandelaar worden afgesproken en de huid kan op verschillende manieren worden verdoofd, afhankelijk van de behandelaar. Nadat de patiënt in een comfortabele houding ligt wordt het laserapparaat tegen de huid geplaatst. De laser werkt met behulp van lichtflitsen, dit geeft een tikkend geluid en wordt veelal omschreven als het gevoel van elastiekjes die tegen de huid aan schieten. Na de behandeling wordt de huid gekoeld en kan er door de behandelaar indien nodig een koelende of antibacteriële crème voorgeschreven worden. Direct na de behandeling kan er wat inkt uit de huid komen. Het grootste resultaat zal echter pas na enkele weken zichtbaar zijn.

Tatoeage verwijderen met een laser

Door de laserbehandeling raakt de huid beschadigd. Direct na de behandeling dit kan roodheid en oedeem/vochtophoping veroorzaken met soms wat bloedverlies. Daarna kunnen blaren en korstjes ontstaan, als deze eraf vallen komt de nieuwe huid vrij. Deze nieuwe huid is erg gevoelig en erg gevoelig voor bijvoorbeeld UV-straling en zal daarom goed verzorgd moeten worden met zonnebrandcrème.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *