Category Archives: Tatoeage verwijderen met Laser

Discovery PICO: de meest innovatieve laser

De Discovery PICO laser is de nieuwste, meest innovatieve laser. Met de laser kunnen alle kleuren worden verwijderd, ook de doorgaans moeilijk te verwijderen inkten rood en groen. De Discovery PICO verwijdert inkt op een veilige manier, zonder de huid te beschadigen. Dit gebeurt met een combinatie van krachtige pulsen met hoge energie in pico- en nanoseconden in… Read More »

PicoWay laser tatoeage verwijdering (informatie)

PicoWay is een nieuwe vorm van lasertherapie die recent is goedgekeurd voor het verwijderen van tatoeages en gepigmenteerde laesies door de Food and Drugs Administration (FDA) in de Verenigde Staten. De PicoWay is een picolaser die, net als de PicoSure, korte laserpulsen uitzendt van minder dan een miljoenste seconde. De energie van deze pulsen dringen de huid binnen… Read More »

Wetenschappelijk onderzoek naar voor- en nadelen laser tattoo verwijdering

Veel mensen krijgen enkele jaren na het zetten van hun tatoeage spijt en zitten dan helaas met een vrij permanent ongewenste tatoeage. Sinds de komst van de laser tattoo verwijderingstechniek is het permanente in dit verhaal verleden tijd. Onderzoekers laten weten dat laser tatoeage verwijdering helaas niet voor iedereen is weggelegd.

PicoSure laser tatoeage verwijdering

De PicoSure ™ is een “picoseconden esthetische laser” die korte laserpulsen direct in de huid schiet in slechts een triljoenste van een seconde. Theoretisch betekent dit dat het verwijderen van tatoeages met minder behandelingen kan plaatsvinden en er minder deeltjes uit de laser geschoten hoeven worden.

Resultaten van Tatoeage verwijderen met laser

Op deze pagina hebben wij een aantal voorbeelden verzameld van resultaten die behaald zijn bij het verwijderen van tatoeages met behulp van de lasertechniek. Dit zijn wat algemene voorbeelden om je een idee te geven van de resultaten die vaak behaald worden. Uiteraard verschillen de resultaten (en mogelijke complicaties) per persoon, huidtype, tatoeage en kliniek.    

Aantal benodigde laser behandelingen

De behandelaar maakt een persoonlijk behandelplan gebaseerd op de grootte van de tatoeage, de kleuren die gebruikt zijn en de huidskleur. Het aantal behandelingen varieert van 2 tot wel 10 of meer behandelingen, tussen de behandelingen zitten een aantal weken (gemiddeld 6). Na iedere behandeling klaart de tatoeage geleidelijk op. In sommige klinieken is het gebruikelijk pijnstilling te… Read More »

Risico’s van de laserbehandeling

Volgens recent onderzoek zijn bij 528 mensen die hun tatoeage lieten verwijderen zijn de meest voorkomende klachten: oedeem/vochtophoping in de huid (16,1%), korstjes (14,6%), roodheid (13,8%) en blaarvorming (13,6%). In totaal had 29% klachten als pijn, een brandend of jeukend gevoel. Bij 2/3 van de personen verdwenen deze klachten binnen 5 weken, bij 5% bleven de klachten tot… Read More »

Hoe ziet de laser behandeling eruit

In het vorige artikel hebben wij uitgelegd wat tatoeage verwijderen door middel van laser inhoudt. In dit artikel bespreken wij de behandeling. Onderstaande informatie geeft een algemeen beeld hoe het verwijderen van een tatoeage door middel van laser er aan toegaat, dit verschilt per kliniek en daarom kan een behandeling anders verlopen dan hieronder is beschreven. De laser behandeling Laser behandeling… Read More »

Tatoeage verwijderen met laser

De meest gebruikte methode om een tatoeage te verwijderen is lasertherapie. De laserstralen warmen de kleurpigmenten van de tatoeage op, waardoor deze breken. De laser moet daarom genoeg kracht hebben om genoeg warmte te veroorzaken. Tevens kan de laser maar een zeer kort moment flitsen, doordat de kleurpigmenten zo klein zijn. Als de pigmenten zijn gebroken worden ze… Read More »