Veel gestelde vragen

By | 25 september 2014

Hieronder hebben wij een overzicht van de meeste gestelde vragen op het gebied van tatoeage verwijdering met ons antwoord op deze vragen. Dit zijn algemene antwoorden op veel gestelde vragen over tatoeage verwijderen, stel je vraag altijd bij je uiteindelijke behandelaar om het antwoord gericht op zijn of haar specifieke manier van behandelen te weten te komen. Mist er een vraag? Neem dan contact met ons op via het contactformulier (zie link rechtsonderaan de pagina)

Hoe kan mijn tatoeage worden verwijderd?

De meest gebruikte methode, en volgens wetenschappers momenteel de beste methode, is door middel van laser. Kleine tatoeages kunnen chirurgisch worden verwijderd of door middel van chemische reiniging of dermabrasie.

Hoe werkt laser?

‘Laser’ zijn onzichtbare lichtstralen, in zeer korte lichtflitsen. Hierdoor warmen ze de inktpigmenten van de tatoeage op, waardoor deze kapot gaat en door omliggende cellen wordt opgenomen en uit het lichaam verwijderd.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

De behandelaar maakt een persoonlijk behandelplan gebaseerd op de grootte van de tatoeage, de kleuren die gebruikt zijn en de eigen huidskleur. Het aantal behandelingen varieert van 2 tot wel 10 of meer behandelingen, tussen de behandelingen zitten een aantal weken (gemiddeld 6). Na iedere behandeling klaart de tatoeage geleidelijk op.

Hoeveel kost het verwijderen van een tatoeage?

De kosten van het verwijderen van een tatoeage hangen af van het aantal behandelingen en de grootte van de tatoeage.

Kunnen alle kleuren worden verwijderd?

Ja, alle kleuren kunnen worden verwijderd. De kleuren zwart en rood worden het makkelijkste verwijderd. Lichte kleuren als geel en groen zijn het moeilijkste om te verwijderen.

Zal mijn hele tatoeage meteen weg zijn?

Na iedere behandeling zal de tatoeage vervagen. Meestal zal er uiteindelijk niets tot weinig zichtbaar zijn van de tatoeage. Houd er ook rekening mee dat de tatoeage over tijd vervaagd en het uiteindelijke resultaat dus niet meteen zichtbaar is.

Kan ik ook een klein deel van mijn tatoeage laten verwijderen?

Ja, dit kan. Lasers zijn nauwkeurig waardoor ook kleine delen van de tatoeage verwijderd kunnen worden. De behandelaar zal rekening houden met de vorm van de tatoeage om een zo mooi mogelijk geheel over te houden.

Krijg ik een litteken van laser?

In principe niet. Als de huid al beschadigd is en er al een litteken zit zal dit zichtbaar worden. Lasers kunnen geen littekens verwijderen.

Doet laser pijn?

De meeste mensen geven aan dat laserbehandeling voelen als of er met een elastiekje tegen de huid aan wordt geschoten. Er kan een branderig gevoel over blijven.

Ik heb een donkere huid, werkt laser dan wel?

Ja, laser werkt op alle huidtypes. Wel kan een donkere huid meer behandelingen nodig hebben dan een lichtere huid.

Kan ik na de behandeling alles weer doen?

Afhankelijk van de locatie en grootte van het behandelde stuk huid geeft de behandelaar advies. Vaak zal er zalf worden gesmeerd om de huid te kalmeren of om infecties tegen te gaan. De eerste dag na behandeling is de huid nog erg gevoelig en daarom wordt aangeraden rust te nemen. Soms kan het koelen van de huid prettig zijn.

Hoe ziet mijn huid er uit na de behandeling?

Direct na de behandeling is de huid gezwollen en rood. Soms kunnen er een paar kleine bloedinkjes zijn. Daarna kunnen er blaren ontstaan die indrogen en korstjes worden.

Wat moet ik doen als ik na behandeling korstjes of blaren krijg?

De behandelaar hoort na de behandeling advies te geven over wat te doen bij blaren of korstjes. In het algemeen wordt het afgeraden om blaren open te prikken of korstjes open te krabben. Neem bij twijfel contact op met de behandelaar. Indien er een ontsteking ontstaat, waarbij de huid rood, pijnlijk en warm wordt of als er pus uitvloeit, neem contact op met de behandelaar of je arts.

2 thoughts on “Veel gestelde vragen

 1. laween

  Hallo ik heb een liptattoo en deze wil ik verwijderen de kleur van mij lipliner is rood.
  Na hoeveel dagen zal dit herstellen ??
  En zie ik al meteen na de behandeling verander?

  Hoor graag van u

  Gr laween

  Reply
  1. paul

   Dat hangt van vele factoren af. Geen mens reageert hetzelfde en ook de gebruikte materialen, de diepte en de duur heeft invloed op al die factoren. Ga naar een goede kliniek die ook de beste nazorg biedt en goede artsen aanwezig zijn die je kunnen ondersteunen als er blaarvorming optreedt.

   Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *